Konkurs kulinarny “MasterChef – Student” na najlepszą potrawę z indyka

Konkurs kulinarny “MasterChef – Student” na najlepszą potrawę z indyka

Zapraszamy wszystkich Studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie zainteresowanych tematyką Konkursu do aktywnego uczestnictwa.

Celem Konkursu jest upowszechnienie wiedzy o walorach żywieniowych mięsa i podrobów z indyka, promocja spożycia mięsa indyczego i możliwości jego wykorzystania w kuchni.

Organizatorami Konkursu są:
− Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, którego przedstawicielem w tym zakresie jest prof. dr hab. Małgorzata Karwowska
− Zakład Mięsny “Mościbrody” Sp. z o.o.
− Sekcja Technologia Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
− Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności

Wszystkie szczegóły konkursu i terminarz znajdują się w Regulaminie

Formularz zgłoszenia udziału w konkursie kulinarnym

Dodatkowych informacji udziela prof. dr hab. Małgorzata Karwowska (adres e-mail: ) oraz dr inż. Monika Michalak-Majewska (adres e-mail: ).